X

Українські водії перекрили дороги у Польщі, протестуючи проти блокади кордону

Блокада українського кордону з боку Польщі перевізниками продовжується. Намагаючись привернути до цього увагу поляків, українські водії влаштували протести у містах Перемишль та Медика.

В акції взяли участь близько 30 українських водіїв. Вони у вівторок, 28 листопада, перекрили дорогу на виїзді з Перемишля у бік кордону. Аналогічно вчинили у прикордонный Медикі. В рамках цього протесту вони безперервно ходили пішохідним переходом, блокуючи рух автотранспорту.

Як повідомляє польське видання RMF FM, посилаючись на місцеву поліцію, протести проходили мирно. При цьому поліція була присутня на місці події та контролювала обстановку. Внаслідок протесту на автотрасі утворювалися пробки.

Читайте також:
Україна оголосила про підготовку евакуації водіїв із кордону з Польщею

Нагадаємо, що протести на кордоні України та Польщі розпочалися 6 листопада. На пунктах пропуску Краковець-Корчева, Рава-Руська-Гребенне, Ягодин-Дорогуськ та Шегині-Медика польські перевізники перекрили рух для великовантажів. Протестувальники вимагають скасування «транспортного безвізу» для України, а також скасування обов’язкової реєстрації польських вантажівок в електронній черзі.