X

Український суперавтобус Torsus перекинули на бік

Уникальный полноприводный автобус Torsus Praetorian, разработанный при участии украинских специалистов, прошел испытания по стандартам TUV SUD

Ми вже не раз писали про унікальний повнопривідний автобус Torsus Praetorian, ідея створення якого належить українській компанії Pulsar Expo.

У червні цього року позашляховий автобус Torsus пройшов важливі випробування на перекидання в чеській лабораторії TUV SUD. Автобус нахилили убік на певний кут на спеціальній плиті, попередньо зафіксувавши страхувальними елементами. У підсумку машина, яка має доволі високий центр ваги, підтвердила відповідність суворим вимогам з безпеки для цього типу транспортного засобу. У підсумку Torsus Praetorian отримав путівку в життя на ринки всього світу.

Нагадаємо, що автобус на повноприводному шасі MAN 4х4 оснащений кузовом з композитних матеріалів і випускається на підприємстві в Словаччині неподалік Братислави. До його особливостей варто віднести модульність конструкції, що дає змогу виготовляти транспорт різного призначення: безпосередньо автобус на 39 місць, санітарний автомобіль, поліцейську машину, пожежний, кемпер, машину для прикордонників транспортний засіб для спортивних команд тощо.

Читайте також:
Медицинский эвакуационный автобус 4х4 – сделано в Украине (видео)

До речі, Нацгвардія України вже отримали два санітарних спецавтомобілі Torsus, які було представлено на виставці в Києві в серпні 2018 року.