X

Український осінній Євротур GT4: лідерство Хорольського та запекла боротьба у пелотоні

У рамках Українського осіннього Євротуру GT4, у минулу суботу відбувся ще один етап віртуальних перегонів – Гран-прі Нюрбургрингу.  Після мега-кваліфікації у якій лише 4-ри пілоти відзначилися часом меншим за 2 хв 6 секунд, стало зрозуміло, що основними претендентами на перемогу є Артем Хорольський, Домінік Хорошавін, Нікіта Шапошнік та Андрій Терещенко. З цих чотирьох гонщиків, лише Андрій Терещенко вибрав для змагання автомобіль Maserati, який починаючи з Гран-прі Імоли, показує гарний темп.

Після хаотичного першого кола, Хорольський і Хорошавін зуміли зберегти свої 1-шу та 2-гу стартові позиції відповідно, однак 4-ри гонщики, які були залучені у інцидент перед шиканою Ведоль зійшли, а Нікіта Шапошнік, через зріз вищезгаданої шикани, був змушений відбути штраф і опуститись з 3-ої на 13-ту позицію.

Згодом найцікавіша боротьба розгорнулась за звання «best of the rest»: на 5-му колі після помилки Ярослава Дмитрієва, його проходить Дмитро Луканов, тим самим загострюючи ситуацію на треку, однак уже на 8-му колі обоє гонщиків починають пресингувати Антона Васильєва за 4-ту позицію.

На тому ж 5-му колі Нікіта Шапошнік починає прориватися через пелетон, обганяючи Владислава Корзуна, а вже на 9-му колі  – піднімається на 10-ту позицію після жорсткого обгону Віктора Шарикіна. Після гонки, через цей інцидент, і Шарикіна, і Шапошніка було оштрафовано за неспортивну поведінку на треку.

На 11-му колі загострилась боротьба за 11-те місце, де гонщики Сергій Бурим, Микита Охота, Владислав Корзун, Євген Артеменко та Андрій Скок знаходились менше ніж у секунді один від одного. В кінці кінців, після низки обгонів, Микита Охота побачив картатий прапор першим з цієї групи сім-рейсерів. У той же час Нікіта Шапошнік перемістився на 8-му позицію через штраф Володимира Запорожця.

Заключні кола перегонів проходили у активній боротьбі за 4-ту позицію та звання «best of the rest»: після обгону Шапошніковим Романенка на 15-му колі та Дмитрієва на 18-му, Нікіта намагався пройти Васильєва та Луканова, однак лідером з цієї групи вийшов саме Дмитро Луканов, фінішувавши на 4-ій позиції, наступним фінішну пряму перетнув Васильєв, а Шапошнікову залишилось задовольнитися 6-ою позицією.

Перегони виграв Артем Хорольський, таким чином залишаючись лідером чемпіонату, другим фінішував Домінік Хорошавін, а останню позицію на подіумі вперше зайняв Андрій Терещенко.