X

Українським автомобілістам дозволили самостійно обирати номерний знак для машини

Просмотреть можно абсолютно все номерные знаки, как платные, так и бесплатные

Міністерство внутрішніх справ України продовжує вдосконалювати роботу своїх сервісних центрів, роблячи її ще більш відкритою і комфортною. Цього разу відомство впровадило новий онлайн-сервіс, який дає змогу переглядати всі доступні номерні знаки для автомобілів.

Сервіс отримав назву «Наявність номерних знаків» і доступний на платформі сайту Головного СЦ МВС. Така функція раніше була доступна на цьому ресурсі, але вона дозволяла шукати номери тільки в платних категоріях. Тепер цей функціонал охоплює абсолютно всі групи автономерів. Тобто через нього будь-хто може перевірити онлайн всі доступні для закріплення за своєю машиною номерні знаки.

Система працює в двох алгоритмах. Перший показує всі доступні номери, наявні в сервісних центрах МВС і ЦНАП конкретного регіону із зазначенням їх вартості. Для цього потрібно просто вибрати критерій пошуку “наявність в області”. Також можна переглянути наявність автономерів з конкретною комбінацією цифр. Щоб пошуковик відобразив бажаний запит, потрібно ввести дані в поле “числова комбінація”.

Читайте також:
Реєстрація за 10 хвилин: в Україні тепер можна отримати автономери у дилера

Всі дані щодо наявності номерних знаків оновлюються в режимі реального часу, тому завжди актуальні. Бронювати вподобаний номер неможливо. Такої опції у функціоналі сервісу немає. Тому рекомендується перед відвідуванням Сервісного центру вибрати кілька вподобаних комбінацій на випадок, якщо одна з них вже буде зайнята.