X

Українське посвідчення водія тепер можна обміняти і у Словаччині

Українці, які виїхали після початку повномасштабного вторгнення військ РФ до інших країн, можуть обміняти національні посвідчення водія в Центрах надання державних послуг ДП «Документ», розташованих у Польщі, Чехії та Словаччині.

Autocentre.ua дізнався, що Словаччина приєдналася до цього проекту із 2 березня 2023 року. Обмін документів здійснюватиметься у мобільному програмно-технічному комплексі, що знаходиться у Братиславі за адресою: Млинські Ниви 5А (територія автостанції – 1 поверх ТЦ Nivy centrum). Прийом громадян здійснюється за попереднім записом та в порядку «живої» черги.

Графік роботи центру у Братиславі: понеділок – субота з 9:00 до 18:00; неділя вихідний. Обмін посвідчень водія можливо здійснити з вівторка по п’ятницю з 9:00 до 16:00, у суботу з 9:00 до 14:45 за місцевим часом; неділя та понеділок – вихідні.

Читайте також:
Українці зможуть обміняти своє посвідчення водія у Польщі

Для обміну посвідчення водія необхідно подати такі документи:

  • паспорт громадянина України із зазначеним у ньому зареєстрованим місцем проживання, а якщо паспорт у форматі ID-картки без наявних відомостей про реєстрацію місця проживання, то разом надається виписка про реєстрацію місця проживання;
  • довідка платника податків – «ідентифікаційний код»;
  • наявне посвідчення водія, що підлягає обміну;
  • документ, що підтверджує зміну особистих даних (наприклад, свідоцтво про реєстрацію шлюбу тощо).