X

Українцям у Німеччині доведеться пройти техогляд своїх автомобілів

З початку повномасштабної війни до Німеччини прибуло близько мільйона біженців із України. Частина українців перетнула кордон на власному автомобілі. Весь цей час німецький уряд намагається вирішити питання авто на українській реєстрації. Механізм реєстрації вони так і не розробили, а ось техогляд власників все ж таки змусять проходити.

Відомо, що процедура буде спрощена. Машини українців перевірять на безпеку для інших учасників дорожнього руху та дотримання норм шкідливих викидів в атмосферу. На відповідність технічним вимогам, які діють у країнах ЄС, не перевірятимуть.

Щодо реєстрації автомобілів, які більше року перебувають у Німеччині, то остаточно це питання мають вирішити 9 червня. Міністерство транспорту федеральних земель затвердить список правил, і тоді пільговий період для українських біженців, які заїхали до Німеччини на особистому транспорті, буде продовжено до 1 квітня 2024 року. Тобто отримувати номерні знаки сторони, що приймає, буде не потрібно. Про це повідомляє видання DW.

Читайте також:
За що можуть евакуювати автомобіль та виписати штраф у Німеччині