X

Українці продовжують купувати нові автомобілі

По итогам июля зафиксирован рост продаж новых автомобилей по сравнению с августом. Правда, небольшой.

Незважаючи на швидке набуття чинності закону, що знижує ставки акцизного збору на вживані автомобілі, українці в липні продовжували активно купувати нові легкові автомобілі. Так, за даними асоціації «Укравтопром», було продано 5 548 автомобілів, що на 4% більше, ніж у червні 2016-го.

Читайте також: ринок у червні – рекорд продажу

Цікаво, що лідерство в липні захопив Volkswagen – 794 проданих авто, що в 3,3 разу більше, ніж місяць тому. Такого результату досягнуто завдяки рекордному продажу VW Jetta, який обрали 609 покупців. Цей автомобіль продається за дуже привабливою ціною, і покупці не змогли не помітити цього факту.

Toyota цього року поступилася лідерською позицією вдруге (уперше в лютому Renault) з результатом 558 проданих авто. При цьому липневий продаж Toyota проти 2015 р. зменшився майже на 10%.

Третьою маркою за популярністю в українців у липні став Renault. Автомобілі цього бренду обрали 418 покупців або на 15% менше, ніж роком раніше. На четвертому місці Skoda – 365 авто (+84% проти липня 2015 р.). Замикає ТОП-5 липня Ford з результатом 352 авто (+12% проти липня 2015 р.).