X

Україну накрив густий туман: як поводитися на дорозі

Движение в условиях тумана крайне опасно, поэтому советуем соблюдать ряд правил

Сьогодні, 12 жовтня, більшість областей України оповив густий туман. За даними Укргідрометцентру, в центральних, західних, північних і південних областях країни оголошено жовтий рівень небезпеки, оскільки видимість на дорогах сильно знижена. Ясна погода тільки в Харківській, Донецькій, Луганській та Закарпатській областях.

У зв’язку з обмеженою видимістю, патрульна поліція України просить автомобілістів бути максимально уважними на дорогах. Не варто перевищувати швидкісний режим і вдаватися до різких маневрів. Також не забувайте вмикати протитуманні фари і не допускайте запотівання скла. Крім того, вмикайте ближнє або дальнє світло фар залежно від того, де ви перебуваєте – в межах міста або на заміській трасі.

“Якщо видимість погана (близько 2 м), зупиніть автомобіль на узбіччі. Під час зупинки, увімкніть аварійну світлову сигналізацію. Продовжіть рух тільки після того, як туман трохи розсіється. Дотримуючись цих і перераховані вище порад, ви без проблем доберетеся до місця призначення. Щасливої дороги!”, — йдеться в повідомленні.