X

Укравтодор відзвітував про роботи на звільнених територіях

В Киевской, Сумской и Черниговской областях очищено 200 км дорог и построено 6 временных переправ

Укравтодор спільно з волонтерами та комунальними організаціями наводить лад на дорогах України. Станом на 12 квітня, на території звільнених від російських окупантів Київської, Сумської та Чернігівської областей вже вдалося відновити близько 200 км вулиць і доріг і побудувати 6 тимчасових переправ.

У Київській області розчищена автотраса М-06 Київ — Чоп, 90% якої російські загарбники перетворили на цвинтар знищеної техніки. Також тривають роботи з демонтажу підірваного моста і зведення тимчасової переправи біля села Стоянка.

Вчора, 12 квітня, розпочато роботи з прибирання автодороги М-07 Київ — Ковель і вже в перший день розчищено понад 2 км. Також вчора відкрито рух переправою на дорозі Р-02 в селі Катюжанка і відновлено транспортне сполучення між Ірпенем, Бучею, Ворзелем і Києвом. Менше ніж за тиждень Укравтодору вдалося побудувати тимчасову переправу в Романівці на трасі Р-30.

Тривають роботи і з очищення вулиць в самому Ірпені. Вже очищено 99 км вулиць міста, з них майже 30 км вчора. Найближчим часом почнуть прибирати вулиці Бучі, Гостомеля, Макарова та Бородянки. До робіт приступлять поле розмінуваннями цих населених пунктів.

У Чернігівській області дорожники відновили тимчасовий міст на автодорозі Р – 83 в місті Сосновськ і забезпечили проїзд по зруйнованому залізобетонному мосту за два кілометри від нього. Також забезпечено проїзд через понтонну переправу в селі Політрудня на дорозі Н-28 Чернігів — Городня — Сеньківка. Протягом двох днів Укравтодор планує завершити облаштування тимчасової переправи на дорозі Р-69 Київ — Вишгород — Десна — Чернігів біля села Смолин, а до кінця тижня — біля села Якубівка.

Також розпочато прибирання траси М-01 Київ — Чернігів. Вже очищено 8 км. Наступна на черзі автотраса Н-27 Чернігів — Мена — Сосниця — Грем’яч біля села Киселівка.

Читайте також:
На дороги Украины возвращаются знаки и указатели (видео)

На Сумщині розпочалося прибирання траси Н-12 Суми — Полтава, яка є основною евакуаційною дорогою для українців. На 12 квітня було прибрано 18 км. Також очищено 7 км дороги Н-07 Київ — Суми — Юнаківка. На черзі траси Р-44, Р-45 і Р-61.

За даними Укравтодору, унаслідок  військових дій в Україні зруйновано 23 тисячі кілометрів державних, місцевих і комунальних доріг і знищено близько 300 штучних споруд.