X

Унікальний клубний автобус MAN для українських спортсменів (відео)

Компанія «Укрростехно», офіційний дилер «МАН Трак енд Бас Юкрейн» здійснила поставку унікального, клубного автобуса для спортивного клубу «Сокіл» з Хмельницького.

Компанія MAN Truck & Bus широко відома як виробник клубних автобусів (team buses). Це машини високого комфорту, призначені для доставки спортсменів до місця проведення змагань та тренування. Клубний автобус відрузняється від звичайного.

Автобуси оснащено спеціальним салоном, з индивідуальним плануванням – окрім високомфортабельних крісел там можна змонтувати столи для масажу та інше спеціальне обладнання. Автобуси MAN вже чудово себе зарекомендували у цьому сегменті ринку – їхня надійність, безпеку та комфорт оцінили вже більш як 20 провідних спортивних клубів Європи, зокрема мюнхенський ФК «Баварія».

Клубний автобус MAN Lion’s Coach

Нещодавно клубний автобус MAN приїхав й до України. У переддень Різдзвяних свят, 21 грудня відбулося урочисте передання найновішого туристичного лайнера MAN Lion’s Coach відомому спортивному клубу «Сокіл» з міста Хмельницький.

Ця подія унікальна ще й тим, що це автобус MAN Lion’s Coach наступної генерації, світовий дебют якого відбувся лише у жовтні цього року на міжнародному салоні Busworld Europe Kortrijk 2017 у бельгійському місті Кортрейк. Україна виявилася однією з перших країн Європи, що отримали квоту на ці машини.

MAN Lion’s Coach має ряд новацій у сфері активної та пасивної безпеки і є набагато економічнішим ніж попередник. Автобус здобув відразу три призи від організаторів виставки Busworld Awards 2017. Це головна нагорода – Гран-прі (Grand Award), а також нагороди за комфорт – Сomfort Label, і за найкращий дизайн – Design Label.

Зовні новий MAN Lion’s Coach можна упізнати за збільшеною і кутастою чорною панеллю з логотипом марки, а також за фарами зі світлодіодними «віями». Що ж до передньої та задньої світлотехніки, то її вперше у класі скомплектовано світлодіодами LED вже у стандарті.

Кузов MAN Lion’s Coach зробили не тільки гарним – аеродинаміку покращили на 20%. Разом з оптимізованою коробкою передач і допоміжними електронними системами це суттєво підвищило паливну економічність автобуса.

Під кузовом міститься вельми важливе ноу-хау. Це жорсткий просторовий каркас (запатентована технологія «труба у трубі»), який відповідає найновішім стандартам при перекиданні – ECE R66.02, які було запроваджено тільки у листопаді 2017 року.

Покупцям пропонують чотири варіанти за довжиною: від 12,1 до 13,9 м. З них заслуговує на увагу новий – 13, 09 м. У порівнянні з 12-метровим, такий автобус отримав шість додаткових місць для пасажирів, що підвищує рентабельність перевезень. Машини у трьохзірковому виконанні за рівнем комфорту можуть залежно від довжини перевозити до 63-х осіб. Об’єм багажного відсіку становить від 11,7 до 14,3 м куб.

MAN Lion’s Coach має оптимізовану силову лінію стандарту Євро 6С. В автобусі застосовано більш довгу головну передачу (передавальне число 2,73), а вихідну потужність збільшено на 20 к. с. та 200 Нм. З’явився новий ретардер, що передає максимальний крутний момент у 4000 Нм замість 3200 Нм, як це було раніше, і має потужність 500 кВт, а це на 80 кВт більше.

MAN Lion’s Coach з турбодизелем D26 потужністю 420 або 460 к.с. стандартно комплектують автоматичною коробкою передач TipMatic. Остання має нову функцію SmartShifting, яка підвищую швидкість роботи та краще адаптує КП до дорожних умов.

Заощаджувати пальне допомагають такі корисні електронні системи у трансмісії як MAN EfficientCruise, яка адаптує роботу коробки передач під топографію місцевості, керуючись даними GPS. Зменшити витрату пального допомагає й функція EfficientRoll, яка автоматично перемикає коробку на «нейтраль» при скиданні газу, щоб забезпечити рух накатом.

Олександр Мирний

Олександр Мирний
Почесний президент СК «Сокіл»
СК «Сокіл» у 2016 році став офіційним правонаступником футзального клубу «Спортлідер +», який було засновано 2005 году. Сьогодні у нас тренуються близько 200 осіб. Перша команда грає в экстра-лізі Чемпіонату України з футзалу і на сьогодні посідає перше місце. Чотири спортсмени грають у Збірній України, і команда буде ще поповнюватися, оскільки провадиться підготовка до Чемпіонату Європи. Клуб у постійному розвитку.

Це перший клубний автобус, оскільки до цього ми користувалися найманим транспортом. Вимоги були такі, щоб спортсменам – і не тільки дорослим, а передусім дітям було комфортно діставатися на змагання. Від поїздок навіть по нашим дорогам люди мають отримувати задоволення. Вибираючи машину, ми виходили з того, що компанія MAN, з якою ми вже давно співпрацюємо, має добру репутацію, і тому було вирішено придбати автобус саме цього бренду.

Наталія Білоус

Наталія Білоус
Представник компанії «Укрростехно»
Поставка в Україну першого клубного автобуса MAN для нас є дуже важлива подія. Ми запропонували спортивному клубу «Сокіл» найновіший та найкращий продукт, що є у модельному ряді фірми-виробника.Представники України стали першими спортсмена в Європі, хто скористується найновішим лайнером. Роботу з відбору комплектації, з урахуванням вимог замовника, проведено колосальну. Особливу увагу приділено комфорту салону.

Якщо базову версію аналогічного за довжиною, тобто 12-метрового автобуса, розраховано на 48 місць, то в нашому випадку їх 38. Розкішні шкіряні крісла мають збільшений крок сидінь, що дозволяє зручно почуватися навіть дуже високим людям. В автобусі влаштовано міні кухню і отже до послуг спортсменів завжди є ароматна кава та гарячі сосиски. Клубний автобус вирізняється й зовні: на елегантному сірому кузові дуже свіжо виглядають малинові емблеми СК «Cокіл», а також стилізоване зображення гордого сокола

Григорій Цюра

Григорій Цюра
Водій клубного автобуса СК «Сокіл»
Я дуже задоволений новим автобусом MAN Lion’s Coach. Маю водійський стаж з 1972 року, їздив на багатьох вантажівках та автобусах, зокрема й на машинах MAN. Маю сказати, що цей автобус – найкращий транспортний засіб, яким я будь-коли керував. Коли я вперше сів за кермо найновішого MAN Lion’s Coach, то я був приємно вражений. Я дуже радий і пишаюся тим, що така машина возитиме наших молодих, талановитих спортсменів.