X

Унікальне дослідження: які авто легко проїдуть понад 200 000 км

Одним із найважливіших критеріїв, який враховують усі автомобілісти при виборі машини, є її надійність. Звичайно, багато хто спирається на поради сусідів по гаражу або інших водіїв, але ми все ж рекомендуємо прислухатися до фахівців.

Експерти компанії iSeeCars провели масштабне дослідження, в рамках якого проаналізували понад два мільйони автомобілів на предмет пробігу. У цьому дослідженні брали участь представники різних марок та моделей, випущені виробниками за останні 20 років. І які ще продаються на ринку.

Усі машини ранжували та обчислили середній показник пробігу для кожної моделі. Лідером рейтингу надійності став позашляховик Toyota Sequoia. Близько 1% досліджених представників цієї моделі мали на одометрі пробіг понад 477 тисяч кілометрів. Також відмінний результат показали Toyota Land Cruiser (450 тис. км), Chevrolet Suburban (428 тис. км), Toyota Tundra (412 тис. км) та GMC Yukon XL (406 тис. км).

Читайте також:
Визначено найнадійніші електромобілі, які не завдають проблем

У рейтингу надійності переважають позашляховики та пікапи, але є й кілька представників седанів. Так, Toyota Prius показала результат у 403 тис. км, а Toyota Avalon – близько 395 тис. км. Серед мінівенів лідером стала Toyota Sienna. Щонайменше у 1% представника цієї моделі був пробіг у 385 тисяч км. Що стосується електромобілів, то тут пальма першості дісталася Tesla Model S (215 тис. км) та Nissan Leaf (158 тис. км).