X

Унікальну колекцію із 18 суперкарів продають за 45 мільйонів доларів

Приобрести их можно только оптом

Аукціонний будинок Sotheby’s виставив на продаж унікальний лот — 18 суперкарів різних марок та епох. Колекція за назвою The Gran Turismo Collection продається одним лотом. Початкова вартість — 45 мільйонів доларів. Практично всі автомобілі, що входять до неї, в стані «щойно зійшли з конвеєра». Багато з них випущені у єдиному екземлярі.

Історія колекції The Gran Turismo Collection, яка відображає 50-річну історію автомобілебудування, почалася 25 років тому з суперкара Ferrari F40 кольору Rosso Corsa. Незабаром до нього приєдналися ще кілька автомобілів італійської марки — 288 GTO, F50, Enzo та LaFerrari того ж відтінку. Також італійський автопром у колекції представляють Lamborghini Miura, Lamborghini Countach LP 5000 S та три Ferrari Barchetta — 550 Barchetta Pininfarina, Superamerica і 599 SA Aperta кольору Giallo. Це тріо — одні з найбажаніших автомобілів, які з’явилися у Маранелло за останні два десятиліття. Зокрема, суперкар 550 Barchetta Pininfarina був першим відкритим Ferrari V12 з часів Daytona Spider.

Також до неї увійшли один з 53 випущених Jaguar XJR-15 та єдиний помаранчевий Jaguar XJ 220 S. Плюс до цього новий власник отримає три суперкари Bugatti — EB 110 GT, EB 110 Super Sport та Chiron Super Sport 300+.

Ferrari 288 GTO

Але на окрему увагу заслуговують легендарні ралійні автомобілі Group B — Audi Sport quattro S1 E2, Lancia 037 та Lancia Delta S4. Причому Delta S4 вважається найкращим екземпляром моделі зі збережених до наших днів.

Ferrari 599 SA Aperta

Як зазначено на офіційному сайті Sotheby’s, аукціон відбувся 5 листопада у Мальборо-хаус (особняк на вулиці Пелл-Мелл у Лондоні). Хто став новим власником колекції та за скільки її продали, залишається загадкою.

Ferrari LaFerrari

Читайте також:
Єдиний у своєму роді: дивний суперкар Caterham від дизайнера з F1 виставили на продаж