X

20-річний суперкар повернули до життя під виглядом нового авто

Прототип купе Aston Martin Callum Vanquish 25, представлений минулого року, нарешті отримав виробничу версію. Автомобіль розробляв екс-дизайнер Jaguar і Aston Martin Ян Каллум та швейцарська компанія R-Reforged. По суті, дводверка є переробленим варіантом Vanquish першого покоління.

Порівняно з автомобілем-донором, серійний варіант Callum Vanquish 25 отримав понад 350 змін, які переважно зачепили технічну складову. Так, новинку оснастили переналаштованими амортизаторами Bilstein для поліпшеної керованості, більш жорсткими втулками і стабілізаторами, новими сайлентблоками і спеціальними шинами Michelin Pilot Sport. Дорожній просвіт було зменшено на 10 мм, а ширина колії збільшилася на 60 мм.

Також Ян Каллум вніс зміни в дизайн Vanquish. Зокрема, купе отримало перероблений передній бампер зі збільшеною нижньою решіткою і бічними повітрозабірниками, оновлений задній бампер, нові світлодіодні фари та задні ліхтарі. Клієнтам доступний висока ступінь персоналізації, що дасть змогу обрати будь-який колір кузова, вісім варіантів оздоблення і три комплекти унікальних 20-дюймових колісних дисків.

Стосовно салону Callum Vanquish 25, то він оздоблений висококласною шкірою Bridge. На приладовій панелі розміщений унікальний знімний кишеньковий годинник Bremont. Також у комплектацію увійшла сумка для багажу Mulberry. У рух купе приводить 5,9-літровий двигун V12, віддачу якого збільшили до 580 к.с. Він може працювати в парі з “механікою”, шестиступінчастим “автоматом” або шестидіапазонним “роботом”.

Виробництво Aston Martin Callum Vanquish 25 стартує у вересні цього року, а тираж буде обмежений 25 екземплярами.