X

Унікальний Bertone Mantide виставлено на продаж

Эксклюзивное спорткупе Mantide от известного итальянского кузовного ателье Bertone продадут на аукционе редких и экзотических автомобилей в Аризоне.

15 січня 2020 року у єдиного в світі суперкара Bertone Mantide з’явиться власник. Ексклюзивне спорткупе продадуть на аукціоні рідкісних і екзотичних автомобілів Scottsdale Auction Week в американському місті Скоттсдейл, штат Аризона.

Читайте також:
Рідкісна знахідка: ексклюзивне купе Lotus лише за 6500 євро

“Дводверка” побудована на базі концепту Project M, що дебютував в 2009 році на автосалоні в Шанхаї. Дизайн спорткара розробив відомий американський дизайнер Джейсон Кастріота, який нині відповідає за трансформацію бренду Mustang. Всі інженерні роботи виконала фірма Danisi Engineering.

В основі моделі лежить шасі Chevrolet Corvette ZR1  серії С6 з подвійними поперечними важелями різної довжини і поздовжньою композитною ресорою. Від нього спорткару дістався компресорний двигун LT9 V8 6.2, що видає 647 к.с. і 819 Нм крутильного моменту. У парі з мотором працює шестиступінчаста механічна коробка передач Tremec, що передає всю міць агрегата на задню вісь. Спорткупе оснащене карбон-керамічними гальмами з шестипоршневими супортами спереду і чотирипоршневими ззаду. У Bertone Mantide підняті задні стійки, прозора секція капота,  двері, що піднімаються вгору, і унікальні колісні диски.

Завдяки легкому карбоновому кузову купе виявилося швидшим за базовий Corvette ZR1: час прискорення з місця до 96 км/год становить 3.2 секунди, а максимальна швидкість — 350 км/год. протягом десяти років «дводверка» неодноразово з’являлася на різних виставках і фестивалях, але тепер, ймовірно, опиниться в приватній колекції.

Під час підготовки до аукціону кузов автомобіля перефарбували в відтінок Bianco Fuji замість початкового червоного, салон повністю перешитий алькантарою червоного та чорного кольорів і оснащений аудіосистемою Pioneer із компонентами Focal.

Читайте також:
Звезда футбола продает эксклюзивный спорткар по цене Toyota Camry

Яку суму планують виручити від продажу унікального суперкара, не повідомляється.