X

Унікальний хот-род Buick з чотирма моторами V8 виставили на продаж (фото)

Каждый из двигателей выдает 430 л.с.

На аукціонах можна знайти масу цікавих лотів. Є серед них і унікальні автомобілі. Наприклад, на торговельному майданчику Mecum виставили на продаж Buick Wagon master, випущений в 1981 році і кастомізований легендарним творцем хот-родів Томмі Іво.

Драгстер оснащений не одним, а чотирма моторами V8. Він — похідна легендарного Buick Showboat, на якій драг-рейсер і актор мав намір взяти участь у перегонах. Але Національна асоціація хот-родів (NHRA) виключила його зі змагань. Автомобіль 20 років простояв у гаражі і тільки в 1981 році його перетворили в Wagonmaster. Однак і після низки модернізацій його не допустили до перегонів.

Хот-роду дозволили лише брати участь в тематичних фестивалях, а ось на драг-смугу йому дорога закрита, оскільки він визнаний небезпечним для інших автомобілів. Востаннє Wagonmaster був на фіналі Orange County Raceway в 1982 році. Він також став центральним автомобілем у вересневому номері журналу Hot Rod Deluxe за 2012 рік.

Читайте також:
Старый Buick помыли впервые за 34 года (видео)

Головною особливістю цього драгстера є чотири двигуни Buick Nailhead V8, обсяг яких збільшили з 6,6 до 7,4 літра. Потужність кожного мотора становить 430 к.с. Вони пов’язані з системою повного приводу, в якій кожну вісь розкручує своя пара двигунів. Наразі автомобіль перебуває в приватній колекції. Однак незабаром у нього з’явиться новий власник. Торги пройдуть з 6 до 15 січня 2022 року.