X

Унікальний Lamborghini Countach продадуть з молотка

Аукционный дом Silverstone Auctions выставил на продажу легендарный суперкар Lamborghini Countach в исполнении 25th Anniversary с пробегом всего в 6390 км

Правокермовий суперкар Lamborghini Countach в кольорі Arancio Miura продадуть на аукціоні Race Retro Classic & Competition Car Sale, що відбудеться 21-23 лютого в британському місті Кенілворт, графство Ворикшир.

Читайте також:
28-річний італійський позашляховик продають за ціною Lamborghini Urus

Виставлений на продаж автомобіль було вироблено в 1990 році на замовлення  британського фаната Lamborghini. Під час відвідування заводу марки в Італії він замовив суперкар у кольорі Arancio Miura, який не було запропоновано на той момент для цієї моделі. Отже, він став єдиним автомобілем серії 25th Anniversary в історичному помаранчевому відтінку. На той час замовник вже володів Countach 1975 року випуску в модифікації LP400 Periscopio такого самого помаранчевого кольору.

У 1995 році власник законсервував суперкар. У 2017 році фахівці Colin Clarke Engineering повернули автомобіль в робочий стан. Заміна гальм і паливної системи обійшлася власнику 17.6 тисяч фунтів стерлінгів (майже 20.6 тисяч євро). Зараз автомобіль перебуває в ідеальному стані і укомплектований оригінальними шинами Pirelli.

Lamborghini Countach був розроблений на початку 70-х минулого століття фахівцями кузовного ательє Bertone під керівництвом відомого італійського автомобільного дизайнера Марчелло Гандіні. Незграбний дизайн, погана оглядовість і тісний салон не завадили суперкару стати найшвидшим автомобілем свого часу. Загалом з 1974 до 1990 року компанія випустила 1997 автомобілів цієї моделі.