X

Унікальний Lamborghini Jalpa у кузові тарга продадуть з молотка (фото)

За сорок лет спорткар наездил всего 30 тысяч километров

У середині травня в Індіані відбудеться аукціон, на якому продадуть унікальний Lamborghini Jalpa у кузові тарга. Загалом із 1981 по 1988 рік виготовили 410 таких автомобілів. Виставлений на продаж екземпляр кольору Rosso Siviglia із чорним шкіряним салоном зійшов з конвеєра у 1984 році.

Задумана як конкурент Porsche 911S, Ferrari 308 і Maserati Merak, спортивна «дводверка» зі знімною панеллю даху виявилася не такою популярною як очікувалося. І причиною тому став Lamborghini LM001, що затьмарив появу стильного спорткару у стилі культового Countach. Прототип позашляховика італійська марка привезла на той же Женевський автосалон 1981, що і таргу. Це невеликий «прорахунок» коштував Jalpa популярності.

Lamborghini Jalpa — спорткарт із середнім розташуванням двигуна, який називали «малюк Countach». Приємний в управлінні, дуже швидкий і здатний розвивати швидкість 240 км/год, він був досить респектабельним для свого часу.

Jalpa отримав незалежну підвіску та дискові гальма на всі колеса. У рух автомобіль приводив 3,5-літровий двигун DOHC V8 потужністю 255 к.с, пов’язаний з 5-ступінчастою механічною коробкою передач. Сріблясті колісні диски Ruote Z були «взуті» в шини Bridgestone Potenza. Вони й зараз на виставленому на продаж автомобілі.

Двомісний салон укомплектований ківшеподібними спортивними сидіннями, розділеними центральною консоллю із закритим важелем перемикання передач. Також в описі лота вказані заводський кондиціонер та стереосистема Alpine. На підлозі — чорне килимове покриття зі «щитом» Lamborghini. За сорок років ця тарга встигла наїздити лише 30 097 км.

Вартість Lamborghini Jalpa не вказано. Скільки фанати бренду та автоколекціонери готові віддати за унікальну таргу, стане відомо 18 травня.

Читайте також:
Ford Thunderbird 1967 року з телефоном та телевізором продадуть на аукціоні