X

Унікальний номерний знак продали за 2 мільйони доларів

За эту цену можно было приобрести практически любой суперкар

Попит на унікальні номерні знаки є завжди. Деякі автовласники готові викласти за номер практично вартість самого транспортного засобу, аби заволодіти табличкою з бажаною комбінацією цифр. За деякими номерами і зовсім влаштовується полювання. У таких ситуаціях їхня вартість може перевищувати мільйон доларів.

Так, наприклад, на дорогах Мельбурна (Австралія) був помічений Mercedes-AMG C43 з чорною табличкою, на яку нанесена цифра 1. Цей номерний знак було випущено в 1932 році, але в поліції довгий час не могли вирішити, кому ж віддати таку унікальну табличку. У результаті номер пролежав у запасниках до 1984 року і потім був виставлений на аукціон. Його вдалося продати за колосальні на той час 165 000 австралійських доларів.

Уперше номер було зареєстровано на Saab 9000 Turbo. Однак у власника він протримався недовго. Пізніше номер було помічено на Ferrari, Rolls-Royce, HSV SV5000, Porsche 911 Turbo, 911 Carrera, E55 AMG і E63 AMG. А тепер він прикрашає C43 AMG. За нього чоловік виклав 2,5 мільйона австралійських доларів, що в рази перевищує вартість безпосередньо автомобіля.

Читайте також:
В Афганистане запретили номерные знаки с числом 39