X

Унікальний пікап Tesla зняли на дорогах загального користування (відео)

Один из двух существующих сегодня в мире пикапов Tesla был заснят на дороге в Америке

На пікап Tesla чекає багато хто, але його все нема й нема, і поки що невідомо, коли ця машина зійде з конвеєрів Ілона Маска. А тому різні умільці, намагаючись наблизити щасливий момент, самі створюють електричні пікапи на базі популярних електромобілів Tesla. Два відомих таких проекти – це Truckla і Teslamino.

Teslamino – проект із перетворення Tesla Model S в пікап, який на початку цього року на прохання замовника здійснило Американське тюнінг-ательє з Каліфорнії.

Teslamino

Щоб 5-дверний ліфтбек перетворити в електричний пікап, фахівці відрізали у нього половину даху, позбулися задніх стійок, дверей, і заднього ряду сидінь.

Таким чином було звільнено вантажний простір, наприклад, для транспортування в ньому мотоцикла. Тесламіно також оснастили додатковими батареями під днищем, збільшивши загальну акумуляторну ємність на 16 кВт*год.

До речі, ім’я своє цей перетворений електропікап отримав на честь колись популярної моделі Chevrolet El Camino.

А ось про проект Truckla ми писали зовсім нещодавно. Тракла – це і зовсім кустарщина, переробка Tesla Model 3 в пікап силами власниці електромобіля і її друзів.

Перетворення електричного седана в пікап відбувалося приблизно так само, як і у випадку з Тесламіно. Але оскільки таку конвертацію проводили непрофесіонали, результат цієї діяльності вийшов, м’яко кажучи, сумнівним.

Читайте також:
Папарацци засняли Nissan Leaf с кузовом пикап (фото)

Про те, що Тракла майже готова до виїзду на дороги, було відомо в двадцятих числах червня. Але тоді громадськості показали тільки фотки. А ось днями цю машину нарешті помітили на дорозі загального користування, де і зняли на камеру телефона.

До речі, в реальному житті перетворений пікап Truckla має все ж кращий вигляд, ніж на фото. А головне – він життєздатний і, ймовірно, ефективний як вантажний транспортний засіб.