X

Унікальний Toyota GR Yaris продали за рекордні 140 тисяч доларів

У Японії з аукціону продали хетчбек Toyota GR Yaris. Можливо, ця угода залишилася б непоміченою, як сотні тисяч інших, якби не ціна. За автомобіль виклали 140 тисяч доларів.

Справа в тому, що це не стандартна, а лімітована версія моделі із приставкою GRMN у назві. Вона вийшла тиражем у 500 екземплярів і пропонувалася з пакетом Circuit або Rally. Якщо говорити про проданий екземпляр, то він доповнений пакетом Circuit Package.

Відрізнити GRMN Yaris можна за особливим відтінком кузова, 18-дюймовим кованим колесам BBS, розширеним бічним спідницям, новим переднім спліттером, заднім антикрилом і капотом з вуглеволокна. Також хетчбеку підвищили жорсткість кузова, зробивши на 545 точних зварних швів більше, ніж у стандартної моделі.

Варто відзначити наявність регульованих амортизаторами Bilstein та збільшених гальмівних дисків. У салоні видалили задній ряд сидінь та встановили розпірку. Всі ці доробки дозволили зменшити вагу автомобіля на 20 кг.

Під капотом GRMN Yaris встановлений 1,6-літровий трициліндровий турбодвигун потужністю 268 л. і 390 Нм моменту, що крутить, який працює в парі з шестиступінчастою механічною коробкою передач. На одометрі проданої моделі зафіксовано пробіг 66 км.

Читайте також:
Toyota представила бюджетний мікровен на базі Yaris (фото)