X

Встановлення ГБО. Варто поспішати чи краще почекати?

Цены на сжиженный газ начали снижаться, поэтому опять начал расти спрос на установку ГБО

Після стрибка цін на скраплений газ, викликаного обмеженням його поставок з Білорусі та Росії, ситуація починає стабілізуватися. Вартість газу на низці газозаправних модулів у столиці вже нижча за 11 грн за літр, хоча при цьому вартість дизпалива зросла до 20 грн і більше, тому експлуатація бензинового автомобіля з ГБО фінансово знову виявилася найбільш вигідною. Саме тому потік клієнтів на спеціалізовані СТО з установлення ГБО після затишшя почав рости.

Важливо і те, що сьогодні встановити газ на авто можна за «приємнішими» цінами, ніж у періоди, коли на ГБО на піку попиту і на «газових» СТО запис на встановлення ГБО на кілька днів, а то і тиждень вперед. Крім того, встановлення газобалонного обладнання за відсутності великого потоку клієнтів має ще одну перевагу – все роблять не поспішаючи, а отже – якісніше.

На сьогодні альтернативою ГБО за рівнем економічності можуть бути тільки електромобілі, які ще доволі дорогі, мають обмеження за запасом ходу, а в країні невелика мережа «електрозаправок». А найбільш економним варіантом експлуатації може бути встановлення ГБО на автомобіль з бензиновою гібридною силовою установкою.

Виявляється, в Україні вже є СТО, фахівці якої встановили ГБО вже не на один гібридний автомобіль. Ціна газобалонного обладнання в цьому разі практично не відрізняється від вартості встановлення на звичайний автомобіль. Єдине обмеження – потрібно добрати правильний блок керування ГБО, який здатний працювати з двигунами, оснащеними системою «стоп-старт» (stop&go).