X

Потонулий автомобіль почали відновлювати через 12 років

На спасение старого Bugatti Veyron уходит много времени, сил и денег

Гіперкар Bugatti Veyron – легендарний. Своєю появою він подарував друге життя французькій марці. За п’ятнадцятирічну історію моделі було зібрано майже 450 примірників. Вартість кожного з них обчислюється семизначними цифрами.

Саме тому бачити, як такі машини потрапляють в аварії або інші неприємні ситуації, дуже сумно. Адже відновлення гіперкарів – процес довгий та трудомісткий, і досягти початкового стану не завжди можливо. Яскравий приклад цьому – інцидент, що стався 12 років тому. Власник Бугатті Вейрон не впорався із керуванням і влетів у солоне озеро в Техасі. Чоловік заявив, що намагався уникнути зіткнення з пеліканом.

Однак пізніше з’ясувалося, що Енді Хаус (так звуть власника Veyron) спеціально втопив гіперкар, оскільки сподівався отримати страховку. На жаль, страховики викрили чоловіка у брехні. Суд засудив його до одного року й одного дня у федеральній в’язниці за шахрайство. Лише через десять років Енді зважився продати свій багатостраждальний гіперкар. Автомобіль купили дуже швидко, незважаючи на те, що власник запросив за нього 400 000 доларів.

Придбав “потопельника” Х’юстон Кроста, який працює в компанії Royalty Exotic Cars у Неваді (США). Новий власник – пристрасний шанувальник марки Bugatti. Він одразу почав відновлювати машину та витратив 250 000 доларів на оригінальні запчастини та фарбу. Ремонт триває понад рік, але повністю гіперкар ще не відновили. Відомо, що Х’юстону потрібно ще $100 000, щоб відремонтувати зламану звукову систему Burmester.

Читайте також:
Почему этому Bugatti Veyron не меняли шины 15 лет