X

У 2021 році українці отримали 140 мільйонів гривень за страховими виплатами

Всего было закрыто 3700 инцидентов

Щодня на дорогах України стається близько сотні дорожньо-транспортних пригод. За даними поліції, рівень аварійності в країні поступово знижується, але не в усіх регіонах. Незважаючи на це, обсяг страхових виплат продовжує збільшуватися.

Так, за шість місяців 2021 року МТСБУ (моторне транспортне Страхове бюро України) здійснило 3700 виплат на загальну суму 141,7 млн гривень. Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість виплат зросла на 18,6%, а сума – на 36%. Найбільше виплат здійснено за шкоду, заподіяну власниками транспортних засобів, у яких на момент скоєння ДТП не було поліса ОСАЦВ. Кількість виплат за цією статтею становила 95,8 млн гривень (+40%).

Також збільшилася кількість виплат за водіїв пільгових категорій. Сума за цією статтею досягла 26,4 млн гривень, що на 45,3% більше, ніж у 2020-му. До того ж майже 3,4 млн гривень відомство виплатило за полісами ОСАЦВ страховиків, яких визнано банкрутами. За зобов’язаннями компаній, що залишили ринок, але статус банкрута ще не отримали, виплачено 12,2 млн гривень.

Читайте також:
Власник Subaru BRZ модернізував спорткар і ледь не залишився без страховки

Ще однією статтею витрат стали виплати у зв’язку з ДТП, де винну особу не було встановлено. Видаткова частина за цією статтею становить 3,3 млн гривень. За аварії, в яких автомобіль перебував у викраденні, МТСБУ компенсувало 700 000 гривень. У відомстві наголосили, що зростання виплат також зумовлене збільшенням кількості аварій із середніми та великими майновими збитками.