X

У Британії знайдено раритетний кабріолет Bentley – їх було лише 10

На одній із ферм графства Дорсетшир (Велика Британія) знайшли неймовірно цінну раритетну машину. Йдеться про розкішний кабріолет Bentley 3.5 Litre 1935 року випуску.

Автомобіль перебуває у жахливому стані, тому що його на півстоліття забули у старому сараї. Кузов не тільки покритий товстим шаром пилу та бруду, а й ґрунтовно прогнив. До того ж Bentley не на ходу, тому що у нього зламані шкворні підвіски.

За даними ресурсу Charterhouse cars, саме ця поломка і спричинила те, що раритетний кабріолет кинули гинути в сараї. Справа в тому, що власник кілька разів намагався повернути свій Bentley в дію, але зробити це так і не вдалося. Швидше за все це пов’язано з тим, що машину надто активно експлуатували і знос деталі був настільки сильний, що відновленню вона просто не підлягала, а виготовити нову на той момент было неможливо.

Читайте також:
Незвичайна знахідка: у занедбаному саду виявили колекцію рідкісних ретромобілів

Ймовірно, цю знахідку незабаром відправлять на аукціон. Незважаючи на те, що машині потрібна недешева реставрація, за неї можна отримати не менше 50 000 доларів. Зазначимо, що таких Bentley у кузові Thrupp & Maberly було випущено лише 10 одиниць. Він оснащений 3,5-літровим шестициліндровим двигуном Bentley потужністю 110 к.с., що дозволяє розвивати швидкість до 145 км/год.