X

На Чернігівщині відбудували шляхопровід біля Ніжина

Его разрушили во время российского вторжения в феврале 2022 года

У Чернігівській области поновлено рух транспорту шляхопроводом під Ніжином, який був зруйнований на початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. Про це повідомила Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Чернігівській області.

Це вже шостий відновленний міст із 27 зруйнованих у регіоні у лютому-березні 2022 року.  Довжина конструкції через залізничні колії — 60 метрів з двома смугами руху. Відновлення шляхопроводу почалося влітку 2023 року. Будівельники розібрали завали зруйної конструкції та відбудували з нуля. Зокрема, звели нові опори, влаштували монолітну прогонову будову та уклали всі шари дорожнього покриття. Також відремонтували підходи до шляхопроводу та встановили мостове огородження й дорожні знаки.

Ця споруда запезпечує сполучення між Чернігівською та Київською й Сумською областями. Введення її в експлуатацію дозволить розвантажити місцеві дороги від транзиту вантажного та пасажирського транспорту.

Читайте також:
На Миколаївщині відновили ще один міст (фото)

Наразі у Чернігівській області відбудували шість мостів та встановили три металеві модульні мости. Ще на чотирьох тривають роботи.