X

У «Дії» з’явився сервіс купівлі та продажу автомобілів

Новий корисний сервіс для автомобілістів з’явився у мобільному додатку держпослуг «Дія». Йдеться про купівлю та продаж авто онлайн.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів на Міжнародному економічному форумі в Києві, що запущено бета-тестування цієї послуги. Вона дозволяє купити та продати машину без центру МВС, всього в пару кліків у мобільному додатку.

«Зараз у бета-тестування запущено можливість купити, продати автомобіль у «Дії». Без центру МВС, без послуг «бігунків», які пропонують купити місце у черзі. За допомогою кількох кліків можна продати автомобіль у «Дії», – сказав Федоров.

Читайте також:
"Дія" навчить українських автомобілістів скаржитися на порушників ПДР

Раніше повідомлялося, що для того, щоб оформити угоду, обом сторонам потрібно буде авторизуватися на онлайн-майданчику та заповнити договір. Після внесення даних, документ автоматично відправиться до СЦ МВС. Там його перевірять співробітники по базах та реєстрах, а потім винесуть рішення. Якщо воно позитивне, продавець і покупець додають до документа електронні підписи, і договір купівлі-продажу вважається дійсним.