X

У Європі знайдено унікальну колекцію радянських автомобілів (фото)

Несколько десятков машин пылится в старом сарае

Із завидною регулярністю в новинних зведеннях з’являється інформація про знайдені в старих гаражах або сараях унікальні колекції автомобілів. Цього разу цікаву добірку машин виявили в курортному містечку Бад-Доберан (Німеччина). Вона цікава тим, що крім ретро-моделей німецьких марок, вона має кілька представників радянського автопрому.

Кілька десятків автомобілів стоять у крихітному сараї, завалені різними запасними деталями до них та іншими старими предметами. Вільний простір між машинами зайняли мотоцикли і мопеди німецького виробництва. Деякі моделі і зовсім стоять на вулиці, накриті тентами. Ентузіастам насилу вдалося пробратися вглиб приміщення, щоб зробити знімки.

Крім найулюбленіших для німців моделей Trabant, Wartburg 353, Skoda 105L и Fiat 125p, здесь есть ГАЗ-24, ІЖ-412 і більш сучасний Москвич-2140. Біля воріт накритий брезентом стоїть синій Запорожець. Всі машини уживані і перебувають у різному стані. На перший погляд, найкраще збереглася Волга, пофарбована в чорний колір.

Читайте також:
Забуту колекцію 100-річних автомобілів знайшли в запиленому амбарі

Чому машини опинилися в такій тісній коморі і що з ними буде далі, невідомо. Утім як і те, чи буде власник виставляти їх на продаж, повідомляє видання Carakoom.