X

У Європі зупинено виробництво вантажівок MAN

Из-за нехватки украинских комплектующих немецкая компания MAN остановила два завода

Німецька компанія MAN, що належить компанії Volkswagen Group, що випускає комерційні вантажівки і автобуси різного призначення, заявила про зупинку своїх європейських заводів через брак українських компонентів. Зокрема, 14 березня зупинилися конвеєри заводів у Мюнхені та Кракові. На трьох інших підприємствах, зокрема на моторному заводі в Нюрнберзі (Німеччина), обсяги виробництва скорочені.

«Постачальники електричної проводки для вантажівок не можуть виготовляти її на українських підприємствах або можуть виготовляти її в дуже обмежених обсягах. В результаті, ми можемо втратити виробництво на декілька тижнів, що різко скоротить показники випуску в другому кварталі», – йдеться в офіційній заяві MAN.

Керівництво компанії розраховує знайти додаткові джерела постачання електричних проводів для вантажівок, які перестали надходити з України через війну. За словами головного виконавчого директора MAN Олександра Власкампа, пошуки нових постачальників вже розпочалися, але вони можуть затягтися на декілька місяців.

Читайте також:
У Білорусі зупинився автозавод «БелДжі»

Як повідомили в компанії, через російське військове вторгнення в Україну, у вимушені неоплачувані відпустки відправлять 11 тисяч співробітників. Працівникам, переведеним на скорочений робочий день, компанії доведеться компенсувати 80% заробітної плати за рахунок власних та державних коштів.