X

До Євросоюзу перестали пускати росіян на особистих автомобілях

Запрет на въезд действует на все транспортные средства, зарегистрированные на территории россии

Автомобілі із російськими номерами потрапили під повну заборону Європейського Союзу. Як йдеться в офіційному документі, опублікованому на сайті ЄС 8 вересня 2023 року, автомобілісти на зареєстрованих у росії автомобілях не зможуть в’їжджати до країн Євросоюзу.

Зокрема, статтею 3i Регламенту Ради 833/2014 заборонено купівлю, імпорт або передачу, прямо чи опосередковано, товарів, перерахованих у Додатку XXI до Регламенту, якщо вони походять із росії або експортуються з росії. У цьому списку є і транспортні засоби (автомобілі), що підпадають під CN-код 8703. Приватний це транспорт або комерційний не має значення. Причому автомобіль у російськими номерами можуть заарештувати в будь-якій країні ЄС, навіть якщо він вже якийсь час знаходиться на території Євросоюзу.

Російські юристи радять своїм громадянам не виїжджати на вулиці й тим більше не намагатися продати чи зареєструвати автомобіль у ЄС. Як один з варіантів уникнути проблем пропонують поставити автомобіль у гараж та зняти номери. А ще краще не виїжджати до Європи.

Читайте також:
У Японії подешевшали автомобілі після заборони постачання до росії