X

У Фінляндії конфіскували майно путінського олігарха Бориса Ротенберга

Под арест попали два автомобиля Ferrari и две моторные лодки общей стоимостью более 500 млн евро

Підсанкційний російський олігарх Борис Ротенберг, один із найближчих друзів Путіна, позбувся частини майна. Влада Фінляндії конфіскувала два моторні човни загальною вартістю 225 тисяч євро і два автомобілі Farrari загальною вартістю 300 тисяч євро, що належать його родині.

До списку санкцій Європейського Союзу Борис Ротенберг потрапив у квітні 2022 року через військову агресію в Україні. До цього санкції на олігарха наклав уряд США. Конфіскація майна сім’ї олігарха у Фінляндії — один із кроків їх реалізації.

Борис і Аркадій Ротенберги — близькі друзі президента Росії Володимира Путіна. Познайомилися вони в далеких 1960-х. Спочатку з російським диктатором їх пов’язувало захоплення дзюдо. Зараз їх об’єднують величезні гроші, що впали братам на голови після приходу Путіна до влади в 2000-х роках.

За даними видання Yle MOT, сім’я Бориса Ротенберга жила в Гельсінкі в 1990-х роках. І він, і його син Роман, на якого і були зареєстровані конфісковані Ferrari, мають фінське громадянство. Отримати коментарі від глави сім’ї з приводу конфіскації журналістам не вдалося.

Читайте також:
В Італії конфісковано Mercedes-Maybach російського олігарха

У березні та квітні 2022 року у фінське відомство зі стягнення боргів (Ulosottovirasto) здійснило приблизно 80 арештів майна, пов’язаного з санкціями ЄС. Загальна сума конфіскованого становить кілька десятків мільйонів євро.