X

У Німеччині спростили порядок отримання документів українськими водіями

У зв’язку з нестачею професійних водіїв кабінет міністрів Німеччини схвалив законопроект, в якому прописані зміни до Закону про кваліфікацію професійних водіїв. Цей документ передбачає спрощення процедури визнання документів українських водіїв.

Зокрема, буде спрощено визнання кваліфікаційних свідчень українських професійних водіїв та конвертація українських посвідчень водіїв на всій території Німеччини. Таким чином Федеральне міністерство цифрових технологій та транспорту (BMDV) полегшило доступ до роботи професійним українським водіям у комерційному сегменті.

Як повідомляє німецьке транспортно-логістичне видання Verkehrs Rundschau, надалі іспит на базову кваліфікацію у Німеччині водіям можна буде складати восьми іноземними мовами крім німецької. А саме: англійською, арабською, хорватською, польською, румунською, турецькою, українською та російською. Кваліфікацію можна буде підтвердити, пройшовши додаткове навчання та тестування. Ще будуть запроваджені цифрові уроки, які зроблять підготовку водіїв гнучкішою.

Читайте також:
Закон ухвалено: в Україні у водіїв-ухилянтів забиратимуть посвідчення водія

Також для спрощення доступу до професії кабінет міністрів Німеччини ухвалив рішення про виключення національного правила України: Регламент (ЄС) 2022/1280 дозволяє державам-членам визнавати українські кваліфікаційні сертифікати водіїв (обмежені терміном дії статусу захисту), якщо вони пройдуть додаткове навчання та тестування. І ще Україну планують включити до списку країн Додатка 11 до Постанови про права водія. Це дасть водіям можливість обміняти права без складання іспиту.