X

В Іспанії шпигували за Dacia Duster 2024 року (фото)

У четвертому кварталі цього року компанія Dacia планує представити нове покоління кросовера Duster. Виробник активно тестує прототипи моделі. На цей раз закамуфльовані авто були помічені в Іспанії.

Судячи з фото, кросовер приросте у розмірах і буде виконаний у стилістиці концепту Bigster. Він отримає кутастий кузов з різкими рубаними лініями, видатну передню частину і великі колеса. Також у автомобіля нова решітка радіатора, з боків якої розташовані тонкі фари, і масивний бампер із повітрозабірником.

Закруглені колісні арки замінили на кутасті. Задні крила виглядають мускулистішими, а на кормі можна розглянути Y-подібні ліхтарі. Також увагу привертає сильно похилий задній скло і великий спойлер. Дорожній просвіт у прототипу значний. Відомо, що заснований новий кросовер буде на платформі CMF-B. Його довжина становитиме 4,6 м.

Читайте також:
Новий Dacia Duster показали на ексклюзивних рендерах

Моторна гама поки що офіційно не підтверджена. Імовірно, наступна генерація кросовера буде запропонована з бензиновими та дизельними двигунами. Серед них 1,0-літровий TCe 90 потужністю 89 к.с., 1,3-літровий TCe 130 з віддачею 129 к.с. та 1,3-літровий TCe 150 на 148 к.с. Виробництво новинки налагодять на заводі компанії у місті Міовені (Румунія).