X

У Києві відкриють мережу швидкісних зарядних станцій для електрокарів

Зарядные станции группы «Нафтогаз» позволят полностью зарядить электромобиль за 2-2,5 часа

Кількість 100-відсоткових електромобілів та електрифікованих транспортних засобів на дорогах України збільшується. Як наслідок, зростає потреба в зарядних станціях швидкого струму. За останні роки інфраструктура значно розширилася, але задовольнити потреби власників електрокарів все ще непросто.

До процесу електрифікації підключилася група “Нафтогаз”, яка підписала меморандум про співпрацю з Київською міською державною адміністрацією. В рамках цих домовленостей компанія зобов’язується встановити у всіх районах Києва зарядні станції для електромобілів. Загалом планують облаштувати понад п’ятдесят терміналів. Перший із них вже працює на Бессарабській площі в центрі столиці. Зарядний комплекс типу EUA-2 дає змогу зарядити електромобіль за 2-2,5 години. Розрахуватися за послугу водії можуть за допомогою банківської карти або через спеціальний мобільний додаток.

“Київ вітає ініціативи, покликані поліпшити екологічну безпеку міста і продовжує втілювати масштабні проекти в цьому напрямку. Використання відновлюваних джерел енергії завдяки збільшенню кількості зарядних станцій для електрокарів сприятиме зменшенню викидів шкідливих газів від автомобільного транспорту, а отже – поліпшенню стану атмосферного повітря в Києві, що є одним із пріоритетних напрямків розвитку міста”, – зазначив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. Щоправда, невідомо, яка частка використання безпосередньо відновлюваних джерел енергії.

Читайте також:
Коли в Україні з'являться зарядні станції Tesla Supercharger

До слова, це не перший проект компанії щодо запуску зарядок. У 2020 році група “Нафтогаз” відкрила три таких станції, які працюють досі. Вони розташовані на вулиці Богдана Хмельницького, Кловському узвозі та біля аеропорту “Київ”.