X

У Києві відкрили для проїзду нову ділянку Великої кільцевої дороги (фото)

Сьогодні, 5 грудня, у Києві відкрили третю ділянку Великої кільцевої дороги, яка є більшою її частиною. Вона пролягає від вул. Богатирській до Оболонського проспекту та має протяжність 1 км 100 м.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі. За його словами, нова ділянка дороги дозволить зменшити пробки на вулиці Богатирській, оскільки транспорт частково буде перенаправлений вже Оболонським проспектом. Крім розвантаження міського трафіку, відкриття нової ділянки дороги вплине і на екологію в місті, а саме зменшить загазованість, що є одним із найбільших питань у транспортній галузі столиці України.

«Ми завершили будівництво нової – вже третьої – ділянки Великої кільцевої дороги. Почали зводити нові ділянки з 2016 року. Фактично це Північна об’їзна дорога столиці. Ми свої зобов’язання крок за кроком виконуємо», – сказав Кличко.

Читайте також:
У Києві відкрили рух Подільським мостом, але не для всіх

Мер Києва додав, що планують реалізувати проект Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури. А саме – збудувати під’їзну дорогу до тунелю під річкою Дніпро. Він з’єднуватиме лівий і правий береги, і виходитиме на Троєщину.