X

У Києві відкрили пішохідний міст на Оболонський острів (відео)

Сьогодні, 24 травня, у Києві відкрили новий пішохідний міст. Він виконаний у формі хвилі та з’єднує парк «Наталка» з Оболонським островом. Кияни та гості міста можуть прогулятися новим мостом.

Міст отримав унікальну за своїм дизайном конструкцію. Архітектором проекту є Андрій Миргородський (автор мосту між Аркою Свободи українського народу та Володимирською гіркою). Ширина моста складає 4 м, а довжина – 164 м. Всього має чотири опори, дві з яких встановлені у протоці.

«Можна йти гуляти новою, великою рекреаційною зоною столиці — на острів Оболонський. З’єднує острів із набережною Оболоні та парком «Наталка» дуже гарний, унікальний з інженерної точки зору пішохідний міст», – сказав мер Києва Віталій Кличко.

Зазначається, що збудували цей міст за меценатські кошти Метрополії Великого Парижа. Точна сума витрачених коштів не називається. Кличко повідомив, що конструкції цього мосту виготовили ще на «Азовсталі». Їх привезли до столиці України за кілька тижнів на початок повномасштабної війни.

Міст оснащений гарним підсвічуванням, але наразі його не включатимуть. Використовуватимуть лише економне LED освітлення поручнів мосту. Зазначається, що облаштування рекреаційної зони продовжиться, щоб вона стала «найкращим місцем для відпочинку киян».

Читайте також:
На Закарпаті хочуть побудувати міст через Тису