X

У Києві під заборону можуть потрапити автомобілі з гучним вихлопом

Навіть у такий складний для України час деякі автомобілісти продовжують їздити на машинах з прямоточним вихлопом. Також часто на дорогах можна зустріти і мотоцикли. Своїм ревом вони лякають людей і викликають паніку.

Депутати Київської міської ради (Ксенія Семенова, Максим Нефьодов і Євгенія Кулеба) виступили з ініціативою про заборону таких машин на час дії воєнного стану в країні. Вони підготували відповідний проєкт рішення, голосування щодо якого відбудеться найближчим часом.

Контроль за дотриманням нововведення покладено на співробітників Національної поліції. Порушників притягатимуть до відповідальності за статтею 182 КУпАП (Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму або правил дотримання тиші в населених пунктах та громадських місцях). Сума штрафу варіюється від 85 до 255 грн, а в разі повторного залучення — від 25 до 510 гривень.

Читайте також:
В Днепре запретили движение определенной категории машин

“Ракетно-бомбові удари, обстріли, звуки сирен під час повітряних тривог – це все посилило наше сприйняття звуків. В результаті гучний звук від авто без вихлопних систем або з прямотоком часто є негативним тригером. Ці звуки нагадують людям застосування боєприпасів, тому під час війни вони лякають дітей, дорослих і особливо біженців, які знайшли притулок у столиці”, – резюмувала Ксенія Семенова.