X

У Києві знову запрацюють сервіси прокату електросамокатів та велосипедів

Открыть сезон несмотря на войну согласились Bolt и Bikenow

Сервисы проката самокатов и велосипедов откликнулись на обращение Киевской городской администрации возобновить свою деятельность. В КГГА считают, что в условия ограниченной работы общественного транспорта любой альтернативный способ перемещения не будет лишним для жителей города.

Готовность открыть сезон проката в Киеве высказали сервисы Bolt и Bikenow. По словам руководителя направления по развитию шеринговых сервисов компании Bolt в Украине Антона Милка, сейчас команда Bolt решает операционные вопросы и в ближайшее время возобновит работу сервиса аренды электросамокатов в Киеве.

Сервіси прокату самокатів та велосипедів відгукнулися на звернення Київської міської адміністрації відновити свою діяльність. У КМДА вважають, що в умовах обмеженої роботи громадського транспорту будь-який альтернативний спосіб переміщення не буде зайвим для мешканців міста.

Готовність відкрити сезон прокату у Києві висловили сервіси Bolt та Bikenow. За словами керівника напрямку розвитку шерингових сервісів компанії Bolt в Україні Антона Мілка, зараз команда Bolt вирішує операційні питання і найближчим часом відновить роботу сервісу оренди електросамокатів у Києві.

Bikenow планує почати з прокату велосипедів, самокати сервісу з’являться на вулицях столиці пізніше. Також у планах запуск самокатів у Львові.

«З першого дня війни наша команда бере активну участь у всіх доставках, робимо це безкоштовно. 10 автомобілів щодня, водії – це менеджери, співробітники. Забезпечували ТРО у Харкові та Києві електростанціями, обігрівачами, передали вантажний автомобіль, причіп військовим, дрон та тепловізори на розвідку», — розповів співзасновник Bikenow Олексій Кладов.

Компанія Kiwi, на жаль, вирішила припинити діяльність в Україні до закінчення війни. Можливо, сервіс запустять наступного року. За словами Олексія Кушкі, власника сервісу veliki.ua, співвласника та CBDO сервісу прокату електросамокатів Kiwi, veliki.ua зараз працює. У компанії багато зв’язків із прокатними сервісами за кордоном. Деякі з них запропонували гуманітарну допомогу, надати безкоштовні велосипеди для прокату (шеринг на безоплатній основі). Наразі компанія шукає меценатів, які готові та зможуть допомогти грошима чи транспортом, щоб привезти такі велосипеди з Євросоюзу.

Читайте також:
У Києві мають намір відновити прокат електросамокатів та велосипедів