X

У Києві співробітників автошкіл упіймали на хабарництві: деталі

Майбутні українські автомобілісти продовжують вдаватися до послуг співробітників автошкіл та за гроші складати іспити з водіння. Тобто не маючи навичок вони отримують посвідчення водія, тим самим у майбутньому наражаючи на небезпеку себе та інших учасників дорожнього руху.

Таку корупційну схему розкрили у Києві. Автоінструктори одного з територіальних сервісних центрів МВС допомагали майбутнім водіям за грошову винагороду у розмірі 450 доларів складати іспити з водіння. Вони обладнали навчальними машинами додатковими педалями акселератора, тобто кандидатам потрібно було лише крутити кермо та імітувати перемикання коробки передач.

Також у цій схемі було задіяно адміністратора територіального сервісного центру. Він «не помічав порушень та виставляв позитивну оцінку». Спіймали інструкторів трьох столичних шкіл та їх спільників на черговому хабарі.

Читайте також:
На Дніпропетровщині затримано серійного викрадача дорожніх знаків (фото)

Їм повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369, ч. 2 ст. 190 КК України (надання неправомірної вигоди посадовцю та шахрайство). Одному з адміністраторів – службове підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України). Вирішується питання про обрання ним запобіжного заходу.