X

У Києві помічено рідкісний електромобіль із сумною долею

На столичных улицах удалось сфотографировать компактный электромобиль Think City, производство которого преследовали постоянные неудачи

Сьогодні на українських дорогах можна зустріти безліч електромобілів, завезених різним шляхом. Днями в Києві було помічено доволі рідкісний на наших просторах електромобіль Think City.

Ця компактна машинка, розміром трохи більше Smart (довжина її 3143 мм), має компонування салону 2+2 і своєю носовою частиною дуже нагадує Volkswagen New Beetle. У рух автомобіль приводить електромотор потужністю 34 кВт, який живлять літій-іонні батареї ємністю 24 кВт.год. Запас ходу досягає 160 км. Максимальна швидкість становила 110 км/год.

Виробництво Think City стартувало на норвезькому підприємстві Valmet Automotive ще в 2008 році. Однак незабаром воно було зупинено. Потім, в 2009-му випуск розпочали уже в Фінляндії. Станом на жовтень 2010 року було випущено близько 2500 од., що зробило цей електрокар одним із найбільш продаваних на той час.

У листопаді 2010-го випуск машини налагоджують за океаном — на американському заводі Magnum Drive, в Елкхарті, штат Індіана. Кузови та шасі приходили з фінського заводу, а електромотор і акумулятори встановлювали вже місцеві. Однак виробництво тривало повільно — на складання однієї машини йшло до одного тижня. У березні 2011 року через фінансові труднощі завод у Фінляндії зупинився, а фірма Valmet Automotive незабаром була визнана банкрутом.

Читайте також:
Перший український електромобіль із запасом ходу 500 км показали з усіх боків

А стосовно заводу в США, то понад 150 машин, що залишилися на складах, були розпродані за заниженою ціною — 22 500 доларів. І це при тому, що спочатку за Think City просили 41 695 доларів. До речі, в Європі машинка теж була недешева — від 30 тис. євро.

rbsh