X

У Києві помітили дуже рідкісну BMW Alpina з 2000-х

На дорогах Києва можна побачити чимало цікавих автомобілів. Наприклад, днями на одній із вулиць столиці було помічено седан BMW Alpina B7, який наразі вже є колекційною моделлю.

Цей автомобіль випускався німецькою компанією з 2003 по 2008 рік, і за цей час з конвеєра зійшло 803 екземпляри моделі. В Україні таких високопродуктивних седанів зареєстровано лише кілька одиниць. Так що це великий успіх, побачити цю модель у нашій країні, та ще й у такому гарному стані.

Побудований седан Alpina B7 на базі флагманського BMW 7 Series E65 і має лише незначні відмінності від донора. У нього спортивне обваження, невеликий задній спойлер і фірмові колісні диски з багатоспицевим дизайном. В салоні моделі встановлено спортивні сидіння.

Читайте також:
На продаж виставили унікальну Alpina B12 - вона єдина у світі

Під капотом моделі встановлено 4,4-літровий бітурбований двигун V8 потужністю 500 к.с. і 700 Нм крутильного моменту, який пов’язаний з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Розгін з місця до сотні займає у Alpina B7 4,9 секунди. Максимальна швидкість – 300 км/год. Свого часу седан був одним із найшвидших у світі, повідомляє видання «ТопЖир».