X

У команді BMW M Motorsport поповнення

В сезоне 2023 года к заводским пилотам BMW M присоединится итальянский гонщик Валентино Росси

BMW M Motorsport оголосила про поповнення у команді. У сезоні 2023 року до неї приєднається дев’ятиразовий чемпіон світу з мотоперегонів італієць Валентино Россі. Він стане 21-м членом команди та візьме участь у гонці Fanatec GT World Challenge Europe на базі AWS та Bathurst 12 Hour на BMW M4 GT3. Його партнерами у класичній гонці на витривалість у Батерсті (Австралія) будуть бельгієць Максим Мартін та бразилець Аугусто Фарфус.

Також статус заводського пілота дозволяє Росії брати участь у гонках та тестах на різних гоночних автомобілях BMW M Motorsport. Крім того, 43-річний італієць матиме можливість представляти BMW M Motorsport. Подробиці цієї співпраці обіцяють озвучити пізніше.

Гоночну кар’єру «на двох колесах» Валентино Россі закінчив восени 2021 року, після фіналу сезону. А в сезоні 2022 відкрив новий розділ у своїй кар’єрі: взяв участь у автоперегонах, виступивши за Team WRT у GT World Challenge Europe. Новим партнером цієї команди стала BMW M Motorsport, з якою гонщик підписав договір про співпрацю. Як зазначив сам Россі, він уже мав можливість двічі протестувати BMW M4 GT3, й «відчуття від машини дуже хороші».

Свій перший титул чемпіона світу у класі 125сс італієць виборов у 1997 році. Через два роки він став чемпіоном у класі 250сс, а 2021-го — у класі 500сс. 2005 року його колекція поповнилася ще чотирма титулами чемпіона світу. 2008-го він був восьмим, а 2009-го — десятим.

Також він брав участь у ралі в Монці (ITA) 2009 року та двох гонках з ралі чемпіонату світу: у 2006 році у Новій Зеландії та у 2009-му в Уельсі. У 2019 році Россі брав участь у гонці на витривалість в Абу-Дабі (ОАЕ). Свій багатий досвід гонщик передає учням власної Академії гонщиків VR46, молодим італійцям, які мріють потрапити до MotoGP.

Читайте також:
BMW виготовила ювілейну 7-series: скільки машин зібрали з 1977-го