X

У Латвії показали 35-річний ВАЗ-2106 із пробігом в 50 тис. км у кольорі Miami Blue від Porsche

Класичні автомобілі 70-х — 80-х років часто мають три стани. У першому випадку вони просто вбиті й насилу тримаються на ходу. У другому варіанті власники вклали в них незмірну кількість сил і часу, щоб довести їх до заводського вигляду. А третій стан — шанс на нове життя для ретро-техніки. Власники цих машин вкладають у них колосальні суми, які, найчастіше, перевершують  вартість самого автомобіля. Так сталося і з цим ВАЗ-2106, якому судилося переродиться в новому вигляді, який йому, безумовно, дуже личить. Машина була випущена в далекому 1985 році, а за 35 років показник її одометра ледь досяг позначки в 50 000 кілометрів

Ця Lada колись давно була ввезена на територію Латвії, де служила вірою і правдою своєму власникові. Відпрацювавши свій природний ресурс, машина потрапила до рук одного любителя тюнінгу, який і дав їй шанс на нове життя. “Шістку” було повністю відновлено, після чого її пофарбували в синій колір Miami Blue, який гордо носять автомобілі марки Porsche. Доповнили цей зовнішній вигляд шикарні диски R14 BCW Steffan 8/8. 5 J.

А стосовно технічної частини, 1.5-літровий двигун залишився стоковим і, як і раніше, видає стандартні 72 к.с., хоча йому і зробили капітальний ремонт. Також автомобіль отримав “кастомний” вихлоп і занижену підвіску, яка надає йому особливого шарму. Інтер’єр “Жигулів” поповнився спортивним кермом і “ковшами” відомої фірми Sparco. Коштує така машина 7000 євро, однак ціну можна зменшити, адже власник може замінити всі встановлені доопрацювання на стандартні комплектуючі.

Більше фотографій дивіться в нашому Telegram-каналі