X

У Литві конфісковано перший «російський» автомобіль (фото)

Водитель пытался выехать в Беларусь

11 березня Литва почала конфіскувати автомобілі з російськими номерними знаками. Першим став Audi Q7, затриманий співробітниками литовської митниці на пункті пропуску Мядінінкай. Водієм виявився громадянин Молдови, який прямував із Литви до Білорусі на автомобілі, який належить громадянинові росії.

Співробітники митниці нагадали водієві, що з 11 березня 2024 року в’їзд на територію Литви автомобілям із російськими номерними знаками заборонено. Виняток зроблено лише для тих, хто їде транзитом в/з Калінінградської області. На території Литви такі автомобілі можуть не більше 24 годин. Покарання за порушення — штраф та конфіскація транспортного засобу. Що й було зроблено: водію виписали штраф, а Audi Q7 конфіскували.

Не виключено, що він стане одним із автомобілів, які наші литовські друзі регулярно передають Україні як гуманітарну допомогу. У 2022 році Литва передала нам 64, у 2023 році — 124, а з початку цього року — 11 транспортних засобів. Раніше це були автомобілі, конфісковані за «п’яну» їзду.

Читайте також:
На потреби ЗСУ передали конфісковану спецтехніку (фото)