X

У Лос-Анджелесі тестують відеочат для спілкування водіїв із поліцейськими

Приложение должно сократить количество спорных ситуаций на автодорогах

Департамент шерифа Західного Голлівуду експериментує з новим застосунком, мета якого — покращення взаємодії між поліцейськими та громадськістю. Зокрема, додаток, розроблений компанією SafeStop, дозволяє водієві спілкуватися з офіцером поліції, який зупиняє його автомобіль по відеозв’язку. При цьому він може залишатися на своєму місці.

Як це працює, не уточнюється. За статистикою, перші кілька хвилин зупинки мають вирішальне значення для подальшого розвитку подій. Особливо, якщо йдеться про темношкірих водіїв.

Як кажуть у SafeStop, додаток дає водіям «можливість взяти на себе ініціативу щодо оповіщення поліції про свою присутність та забезпечення прозорості процесу». У департаменті шерифа округу Лос-Анджелес його називають «новим інноваційним інструментом», особливо ефективним під час зупинки на дорогах. SafeStop планує стимулювати водіїв використовувати програму, виплачуючи відсоток від вартості водійської ліцензії. Виплати нараховуватимуть лише у періоди використання застосунку.

Як прокоментував виданню Jalopnik представник компанії-розробника, він контролює місце розташування автомобіля, щоб «гарантувати правильність» взаємодії між поліцейським та водієм. Знімок місця знаходження водія робиться в момент, коли він натискає кнопку виклику офіцера, що його зупиняє.

Читайте також:
У США новий Chevrolet Corvette розбили прямо в автосалоні (відео)