X

У модельній лінійці Toyota з’явиться новий кросовер

Компания Toyota зарегистрировала новую торговую марку - 4Active. Предположительно под этим именем на рынок выйдет идеологический преемник культового FJ Cruiser

На початку грудня в Бюро з патентів і торгових знаків США з’явилася заявка на реєстрацію нового торговельного знака Toyota – 4Active. Імовірно, під цим ім’ям на ринок вийде серійна версія концепту FT-4X, що дебютував у 2017 році на автосалоні в Нью-Йорку.

Читайте також:
Складено останній седан Toyota Mark X

Зовні шоу–кар FT-4X нагадував деякі культові моделі Toyota, зокрема і знаменитий позашляховик FJ Cruiser, але в основі концепту лежала сучасна модульна платформа TNGA. Автомобіль виділявся квадратним кузовом з оригінальними дверима багажного відділення, що відкриваються як традиційно вгору, так і двома окремими стулками. Серед інших оригінальних ідей дизайнерів каліфорнійського центру Toyota знімні кузовні панелі,  задній диван, що складаться в підлогу, і спальний мішок на місці центрального підлокітника. У модельній лінійці марки новий середньорозмірний кросовер займе місце між C-HR і RAV4.

За другою версією, назва 4Active може отримати новий кросовер, який компанія розробляє спільно з Mazda. Серійне виробництво новинки налагодять на новому заводі Toyota в Алабамі.

Читайте також:
Toyota допрацює RAV4 за результатами лосиного тесту