X

У МВС відзвітували про зростання попиту на перереєстрацію авто українцями: причина в мобілізації

В Україні у квітні різко зріс попит на послугу перереєстрації автомобілів. Приріст спостерігається як на оформлення за договором купівлі-продажу, так і дарування.

Стрибок попиту на послугу стався після того, як ухвалили новий закон про мобілізацію, який дозволяє вилучати транспортні засоби на користь ЗСУ в українців, які володіють двома та більше авто. У МВС повідомили, що в перший тиждень квітня в СЦ МВС провели 43 578 реєстрацій, у другий – 48 784, а третій – 61 816. Тобто станом на 22 число звітного місяця приріст попиту становив 42%, повідомили у відомстві.

На перереєстрацію за договором купівлі-продажу припало 110 997 операцій, а на договір дарування – 2564. У березні таких операцій було 74 389 та 444 відповідно. У зв’язку з ростом попитом на послугу, в МВС нагадали алгоритм дій з перереєстрації авто.

Під час оформлення договору купівлі-продажу у сервісному центрі МВС необхідно підготувати документи:

  • паспорт громадянина України або вид на тимчасове чи постійне проживання;
  • реєстраційний номер облікової картки;
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу;
  • довіреність на іншу особу (при необхідності).
Читайте також:
У Харкові відкрили перший сервісний центр МВС в укритті: адреса

Щодо договору дарування машини, то його можна оформити як у СЦ МВС, так і у нотаріуса. Потім цей документ додати до спільного пакета для перереєстрації. Вартість послуги складає 755 грн без видачі номерного знака.