X

У МВС підрахували, скільки військових загинуло у ДТП на блокпостах України

З початку повномасштабної війни в Україні обладнали тисячі блокпостів. Згодом їх кількість значно зменшилася, а ось кількість аварій – ні. Майже щотижня з’являється інформація про те, що на тому чи іншому блокпості збили військового чи поліцейського.

Як розповів заступник директора Департаменту комунікації МВС Антон Страшко в ефірі «Радіо Свобода», починаючи з лютого 2022 року в аваріях на блокпостах загинуло 11 військових та поліцейських, 37 – отримали травми. Найчастіше причиною ДТП було порушення водіями ПДР.

«Загалом на сьогоднішній день внаслідок ДТП, на жаль, 11 службовців – це і поліцейські, і військовослужбовці загинули. І 37 – отримали поранення. Такі дані є сьогодні з початку повномасштабної війни. Якщо говорити загалом за випадки ДТП на блокпостах, то найчастіше це порушення правил дорожнього руху з боку водіїв. Ми говоримо про недотримання швидкісних обмежень, неврахування дорожньої ситуації, зокрема погодних умов», – заявив Антон Страшко.

Читайте також:
Смертельна ДТП на Черкащині: підліток за кермом Honda Civic збив двох дітей (фото)

Як зазначив представник МВС, цього місяця вже зафіксовано два інциденти. Одна аварія за участю військовослужбовця прикордонної служби сталася 7 листопада на Закарпатті у селі Яноші. Там автомобіль Audi наїхав на 21-річного силовика. З безліччю травм його доправили до лікарні. Ще один інцидент стався того ж дня, але вже на блокпосту у Києві. Співробітниця прикордонної служби переходила дорогу, коли її збив водій Renault. Жінку госпіталізували.