X

У додатку Kyiv Smart City з’явився важливий функціонал для автомобілістів

Додаток Kyiv Smart City має доволі великий функціонал, через що доволі популярний серед жителів столиці. Він об’єднує владу міста, активістів і простих жителів, створюючи єдину цифрову платформу з відкритими даними і послугами. Серед них є низка опцій, які безпосередньо стосуються автомобілістів і значно полегшують їхнє життя.

Кілька днів тому розробники оновили додаток і його функціонал став ще ширшим. У новій версії з’явилася і додаткова функція для водіїв. Зокрема тепер, щоб продовжити термін зберігання евакуйованого автомобіля на штрафмайданчику не потрібно йти у відділення банку, це можна зробити за допомогою програми.

Однак застосувати цю опцію можна тільки тоді, коли автомобіль уже перебуває у процесі повернення, тобто за нього вже сплачено основний штраф, але він ще стоїть на штрафмайданчику. Якщо ж усі штрафи і збори не оплачені, то функція продовження терміну зберігання не працює.

Щоб здійснити оплату, потрібно зайти в меню програми, знайти інструкцію з повернення авто зі штрафмайданчика і натиснути на кнопку «доплатити за зберігання», що розташована внизу екрана. Після цього на екрані з’явиться вікно, де можна вказати бажану дату повернення, побачити суму і обрати спосіб оплати. Коли оплата буде зарахована, на екрані висвітиться нова дата кінцевого терміну зберігання авто на штрафмайданчику.

Крім того, тепер в базу додаватимуть фото з місця евакуації та інформацію про порушення. Щоб її переглянути, потрібно зайти в “доказову базу”.