X

У Росії оголосили про чергове досягнення автопрому — відкрито автозавод у Москві

Новый столичный завод «импортозаместит» комплектующие для автомобилей

У «АвтоВАЗу» та «Москвича» з’явився власний постачальник компонентів — «Альфа автоматив техноложіз». Якщо вірити росіянам, нове московське підприємство випускатиме понад 150 видів штампованих деталей для 250 тисяч комплектів легкових автомобілів на рік. Зі слів заступника мера Москви, «це забезпечить високу частку локалізації продукції закордонних автовиробників на території росії». Іншими словами, росіяни налагодили виробництво контрафакту прямо у столиці.

Виробничий комплекс площею 36,6 тисячі квадратних метрів розташований у районі Бірюльово Західне. Обсяг інвестицій у будівництво об’єкта — 2,9 млрд руб. Робочими місцями обіцяють забезпечити 330 людей.

Нагадаємо, що до травня цього року основним акціонером «АвтоВАЗу» була французька група Renault. Їй належало 68% акцій концерну, а також нинішній, нібито відроджений «Москвич». За деякими даними, на заводі під маркою «Москвич» налагодять виробництво автомобілів однієї з китайських компаній. Перші 600 екземплярів, включно з 200 електромобілями, обіцяють зібрати до кінця цього року.

Крім того, росіяни обіцяли створити вітчизняну платформу для електромобілів. У кого зі світових автовиробників її планують «запозичити», стане зрозуміло після оголошення про чергову перемогу на фронті «імпортозаміщення».