X

У Росії закінчилися запчастини для ремонту авто – що мають намір робити

Відповіддю на повномасштабне вторгнення військ РФ в Україну стали санкції, запроваджені низкою європейських країн. Результат не забарився. Дефіцит від обмежень відчули абсолютно всі галузі, у тому числі і автомобільна.

У країну-агресор перестали постачати не лише автомобілі світових марок, а й запчастини до них. Тому провести ремонт європейських машин неможливо. Спочатку рятували запаси, накопичені за роки співпраці, а тепер брати ресурс просто нема звідки.

У страховій асоціації розповіли, що найбільш гостро постає проблема доступності кузовних деталей, компонентів електронних систем та стекол до автомобілів. Тому в сервісах почали використовувати вживані деталі, але навіть за таких умов терміни ремонту затягуються на кілька тижнів через складність пошуку тієї чи іншої запчастини.

Читайте також:
Світові автобренди заблокували свої програми на території Росії

Трохи простіше ситуація з китайськими та корейськими машинами. Але й тут росіянам доведеться набратися терпіння. Так як логістична схема не налагоджена до кінця, тому деякі запчастини потрібно чекати досить довго. Експерти у галузі заявляють, що стабілізувати ситуацію найближчим часом не вдасться. Вирішення проблеми шукають, але доведеться набратися терпіння.